9 februari 2021
Vurige drankjes (zonder alcohol)
Cheers!
De dag van de liefde is weer in zicht. Bij een romantisch diner voor 2 horen doorgaans feestelijke drankjes, al dan niet met de nodige bubbels. Maar laat het nu toevallig ook de vijfde editie van ‘Tournée Minérale’ zijn. Doe je daar net als ik aan mee? Probeer dan eens mijn favoriete drankjes. Met veel pit, maar zonder alcohol. Happy Valentine!
Mijn geheime wapen is gember. Ik ben er al lang verslingerd aan en als het even kan maak ik in de keuken gretig gebruik van de onooglijk uitziende knolletjes. In pompoensoep, in een curry, bij de worteltjes, in een saus of in koekjes… En thee van verse gember met citroen en wat ahornsiroop is tegenwoordig een van mijn favoriete ochtenddrankjes.
Heb je geen verse gember in huis dan is er ook gember in poedervorm, ingemaakt (voor bij de sushi) of op siroop (wel héél zoet). Natuurlijk gaat er niets boven de ‘real stuff’. Maar tegenwoordig is er ook GIMBER!
GIMBER is een concentraat boordevol biologische Peruviaanse gember, citroen, kruiden en specerijen. Een perfecte mixer voor niet-alcoholische drankjes.
Je moet maar op het idee komen: verse gember persen en er met de nodige smaakmakers een perfect concentraat mee maken. Dat is wat Dimitri Oosterlynck uit Buizingen deed in zijn zoektocht naar een alternatief voor pittige drankjes zonder alcohol. Wat heel kleinschalig begon (gewoon voor zichzelf en daarna voor vrienden) is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen bedrijf met een product dat beetje bij beetje Europa en straks ook de rest van de wereld aan het veroveren is.
Toen ik mijn eerste fles kocht was ik meteen verkocht. Want ik maak er de lekkerste drankjes mee (als een limonade met spuitwater, met heet water als thee) of in een mix die een smakelijk alternatief is voor de gangbare cocktails. Zeker proberen.
Gezondheid!
De GIMBER Perfect Serve
Mijn favoriete manier om GIMBER te drinken. Het recept?
- Leng 3 cl GIMBER aan met 20 cl spuitwater in een glas.
- Voeg eventueel een paar ijsblokjes toe.
GIM tonic
Dit heb je nodig voor 1 glas:
- 3 cl GIMBER
- 20 cl tonic
Bereiding:
Doe ijsblokjes in een cocktailglas en giet er de Gimber en de tonic bij. Roer om en werk af met een takje rosemarijn.
GIMberry
Dit heb je nodig voor 1 glas:
- 2 cl GIMBER
- 5 cl veenbessensap
- 10 cl kombucha
- takje rozemarijn
- schijfje sinaasappel
- ijsblokjes
Bereiding:
Meng alle ingrediënten in een feestelijk glas. Voeg ijsblokjes toe en werk af met een takje rozemarijn, een schijfje sinaasappel en eventueel een paar veenbessen.
GIMBER Apple Spritz
Dit heb je nodig voor 5 glazen:
- 35 cl bioappelsap
- 10 cl GIMBER
- 5 salieblaadjes
- spuitwater
- ijsblokjes
Bereiding:
- Meng de GIMBER met het appelsap in een grote kom en voeg er de salieblaadjes aan toe. Laat het mengsel minstens één uur rusten in de koelkast.
- Meng alles nog eens goed voor het serveren.
- Doe ijsblokjes in mocktailglazen en verdeel er de spritz over.
- Leng aan met een scheutje spuitwater.
GIMBER Hottie
Dit heb je nodig voor 1 glas:
- 2 cl GIMBER
- 20 cl heet water
Bereiding:
- Eenvoudiger kan het haast niet. Schenk de Gimber in een glas en overgiet met heet water. Voeg naar smaak zoetstof toe en serveer met een takje verse munt.
- Voor een variant kan je er ook nog sinaasappel- of citroensap aan toevoegen.
Ideetje voor je geliefde met Valentijn?
De GIMBER giftbox, een fles GIMBER (500 ml), 2 glazen, 2 shots en 2 rietjes.
Voor meer info, recepten en verkooppunten: www.gimber.com
Blog by Liesbeth - 9/02/2021
© foto’s: Lien Dehantschutter
Pasen: dé chocoladecollectie
OOGSTEN - door Liesbeth
28 maart 2021
Oesters aan huis
Eten - door Didier
27 februari 2021
Jus Jus-sapjes, leer ze kennen met Vrienden van de Smaak
Drinken - door Didier
19 januari 2021
Zilte parels (van bij ons)
OOGSTEN - door Liesbeth
14 december 2020
Kookworkshop met Seppe Nobels
KOKEN - door Didier
12 december 2020
(Kook)boekenfeest @ home
LEZEN - door Liesbeth
11 november 2020
Feestvis!
KOKEN - door Liesbeth
24 oktober 2020
Witloof & Wild
KOKEN - door Liesbeth
5 oktober 2020
Le Pristine, Antwerpen
ETEN - door Liesbeth
10 september 2020
Willem Hiele, Koksijde
ETEN - door Didier
28 augustus 2020
Rosendal.Marked, Genk
OOGSTEN - door Liesbeth
22 augustus 2020
Handelsbeurs by Night, Antwerpen
ETEN - door Didier
13 augustus 2020
The Guest Café, Knokke
ETEN - door Didier
6 augustus 2020
Na corona: Funky Skinny Food
LEZEN / KOKEN - door Liesbeth
9 juli 2020
3 aperitiefhapjes van sterrenchef Alex Clevers
KOKEN - door Didier
27 juni 2020
Fiskeskur, Antwerpen
ETEN - door Didier
24 juni 2020
Beste maatjes
KOKEN - door Liesbeth
12 juni 2020