28 maart 2021

Pasen: dé chocoladecollectie

Om blij van te worden!

Wie Pasen zegt, denkt chocolade. En wil niets liever dan gulzig snoepen van eitjes, kuikentjes en paashazen in alle smaken en formaten. Ook in Hasselt bij chocoladehuis Boon draait het atelier op volle toeren. Geen wonder, want net als de afgelopen jaren is hun paascollectie er een uit de kunst. En haast te mooi om op te eten!

Geen uitdaging is te gek voor meester-chocolatier Patrick Mertens en zijn team. Het chocoladehuis is met de jaren uitgegroeid tot een begrip en hun bijzondere creaties zijn gewild tot over de grenzen heen. Een paascollectie voor het prestigieuze Londense warenhuis Harrods, eetbare juwelen, reuze dino-eieren of aprilvissen voor mode-ontwerper Paul Smith… het kan hier allemaal.

Omdat Mertens zelf de mallen voor zijn ontwerpen maakt - daarvoor volgde hij een opleiding in Montreal - is hij niet gebonden aan standaardvormen en kan hij zijn fantasie de vrije teugel laten. Met groeiend succes!


 

 

 

 

Dreamteam
De paascollectie is ieder jaar weer een van de hoogtepunten van het jaar. Hoe slagen zij erin om altijd weer iets leuks en origineels te bedenken?

Patrick Mertens: “Dat is echt teamwerk. Mijn vrouw Inge (Lijnen) is het creatieve brein. Zij bedenkt altijd een thema en dan is het aan ons om het uit te voeren. Ik moet bekennen dat ik dan echt wakker lig om te verzinnen hoe we dat weer voor elkaar moeten krijgen. Het gaat er tussen ons soms heftig aan toe maar meestal krijgt zij toch haar zin en gaan mijn rechterhand Tom Theysmans en ik dapper aan de slag. Vorig jaar waren blauwe druifjes het centrale thema, nu zijn het viooltjes. Lila, wit en geel. Mooi! Al is het een bijna chirurgisch precisiewerk om blaadje voor blaadje naar een teer bloemetje toe te werken.  Ik weet echt niet hoeveel uren we daar zoet mee zijn. De voorbereiding is het halve werk. De blaadjes, al dan niet gekruld, en alle andere elementen tot in de kleinste details liggen klaar voordat we aan de assemblage beginnen. Dat zou je haast bandwerk kunnen noemen want daar wordt het hele team voor ingeschakeld. ”


Liefdespillen of konijnenkeutels?
Niet alleen de fraai gedecoreerde en gevulde eieren zijn de blikvangers van de collectie, ook de andere ontwerpen zijn echte pareltjes. Of blinken uit door hun pure eenvoud. Zoals de eieren in een echte schelp, gevuld met chocolade. En die is net als de overige sierstukken en pralines van de allerbeste kwaliteit.

Dat Patrick en Inge bovendien zin voor humor hebben vertaalt zich ook in de meeste creaties van het huis. Zo bedachten ze aan het begin van deze coronatijd medicijnflesjes met ‘love pills’ voor wie wel wat troost kan gebruiken. Zonder voorschrift. En ook voor de verse keutels van de paashaas halen ze hun neus niet op. En zo wordt het toch nog een vrolijke pasen! 

Ontdek de kunst van Chocoladehuis Boon: www.chocoladehuisboon.be


Blog by Liesbeth - 28/03/2021

© foto's: Marco Mertens

Pasen: dé chocoladecollectie
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x