6 augustus 2020

The Guest Café, Knokke

Zomers genieten met Sofie Dumont

Sofie Dumont, voormalig Lady Chef of the Year en gezegevierd tv-chef op VTM en RTBF, is een bezige bij. Naast haar drukke activiteiten voor TV-programma’s en haar online zomerreeks ‘Happy Moments in België’, vond ze de tijd om deze zomer een pop-up te openen in Knokke, The Guest Café. Ik heb al vaker van Sofies kookkunsten mogen genieten en ben een grote fan. Logisch toch dat ik van deze gelegenheid gebruik maak om ook in dit gekke jaar bij haar aan tafel te schuiven.

Een pop-up die nog eens echt verrast
Aan de Kustlaan in Knokke verrijst deze zomer The Guest store, een pop-up conceptwinkel met een 30-tal toffe Belgische labels. Je vindt er kleding, food, meubels, terrasmeubilair en zelfs een heuse keuken. Op de bovenste verdieping kan gegolfd worden. In het restaurantgedeelte zwaait chef Sofie Dumont de scepter over de keuken. Het menu verwent gasten van ontbijt tot diner.


Aan tafel
Wij beslissen om te lunchen bij The Guest Café. Mooie parasols met ingebouwde verwarming sieren het terras maar het zijn toch vooral de bomen die zorgen voor een natuurlijke verkoeling op deze zonovergoten middag. Het terras is hier tevens de tijdelijke showroom van Meubili. Een slimme zet van deze outdoor brand om het meubilair te showen en het comfort te laten ervaren. Persoonlijk ben ik niet zo’n voorstander van ‘lunchen in de showroom’ maar verrassend genoeg kan het concept me hier wel enorm bekoren. En mij niet alleen, want ik merk op dat er ook verkocht wordt.

Maar dit terzijde. Nu over naar Sofie. De menukaart is goed voorzien van wijnen, Sofie's choice van zelfgemaakte drankjes en een divers aanbod gerechten ingedeeld volgens het moment van de dag. Je kiest uit Olé Pistolet, Bites to Share, Are you hungry for Sofie? en Do you like Sweet? Ik kies de salade ‘The Guest’. Mijn tafelgenoot gaat voor de Olé Pistolet met geroosterde inktvis.

 

 

De salade is royaal en een maaltijd op zich. Sofie slaagt er bovendien 100% in om mijn smaakpapillen te triggeren. Homemade ricotta, suikerboon, munt, courgette, gepekelde aardbei en korenbloem van Herbas vormen een verrassende combinatie. Een topcreatie! Ook de pistolet is rijkelijk gevuld met perfect geroosterde inktvis, gecombineerd met limoensalsa, aioli en koriander. Heel smakelijk.

In het glas voor mij een mocktail van appel, spuitwater, vlierbloesemsiroop, munt en dunne plakjes appel. Gevolgd door homemade ice tea op basis van Chai perzik en basilicum. Mijn gezelschap houdt het bij een glas Chardonnay.

 

 

Na de lunch passeert Sofie nog even voor een babbel en om de borden af te ruimen. Ze zegt: “Amai, heb jij die salade helemaal opgekregen?”. Waarop ik: “Inderdaad, Sofie, het was een serieuze portie maar echt te lekker om er ook maar een blaadje van te laten liggen”.


Wij maken plaats voor de volgende gasten en genieten nog wat na in de comfortabele fauteuils aan de rand van het terras. Dit was een perfecte afsluiting van een weekje staycation aan de Belgische kust.

Wegens het grote succes blijft The Guest Café in de maand september in het weekend open. Een aanrader!


The Guest Café by Sofie Dumont, Kustlaan 110, 8400 Knokke
Open: elk weekend tot eind september 2020
theguest.store


Blog by Didier - 6/08/2020

The Guest Café, Knokke
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x