9 juli 2020

Na corona: Funky Skinny Food

De lockdown heeft ook bij mij voor wat extra kilo’s gezorgd want de slechte gewoontes slopen ongemerkt binnen. Koekje hier, glaasje daar… En veel koken en bakken om de tijd door te komen.

Tijd dus voor verandering. En dan komt zo’n boek als dit goed van pas. Ik was al fan van Alain Indria toen wij nog in Antwerpen woonden. Bij zijn Lombardia (helaas opgedoekt) ontdekte ik dat ‘gezond’ ook lekker kan zijn. En dat bevestigt hij in het onlangs verschenen boek ‘Funky Skinny Food’. Alleen al het lezen van zijn verhaal als ex-surfer met overgewicht, zijn theorieën en tips brengen een mens al tot inkeer. De recepten zijn eenvoudig en uiteraard maakt Alain dankbaar gebruik van de kant-en-klare producten van zijn eigen SkinnyLove lijn zoals vegan mayo, smakelijke spreads en tapenades, kruiden- en zadenmixen enz. Ook zijn lekkere gemberdrankje Ginger Love heeft inmiddels de wereld veroverd met ondermeer Sting en Moby als fervente liefhebbers.

Ik probeerde onderstaande recepten uit. Met zeebaars als een van mijn favoriete visjes is deze ovenschotel klaar in een mum van tijd. Perfect voor deze tijd van het jaar. Ik zet hem zondermeer vaker op tafel. Alain serveert er graantjes bij (keuze te over!) maar een smeuïge puree (met wat verse geitenkaas erdoor bijvoorbeeld) is ook niet te versmaden.

Maak op een zwoele zomeravond ook eens zo’n kan met dit verfrissend mangodrankje. Geen alcohol maar héél veel smaak. 

Proost!

P.S. Ik ontdek net dat mijn ex-collega’s van Flair, Hélène van Herck en Inge Taucher ook meewerkten aan dit boek. Leuk!


Ovenschotel met zeebaars en venkel

Glutenvrij / Lactosevrij
Bereidingstijd: 40 minuten

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • olijfolie
  • 1 venkel
  • 200 gram kerstomaten
  • 50 gram zwarte olijven
  • kruidenzout
  • zwarte peper
  • 2 zeebaarsfilets
  • 1 citroen

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Neem een ovenschaal en vet deze in met olijfolie. Snijd de venkel en kerstomaten in grove stukken. Doe deze in de ovenschaal, samen met de zwarte olijven. Kruid met kruidenzout en zwarte peper.
  • Kruid de zeebaarsfilets met kruidenzout en peper. Leg ze vervolgens in de ovenschaal boven op de groenten. Verspreid hier schijfjes citroen over.
  • Besprenkel het geheel met een scheutje olijfolie.
  • Schuif de schotel 20 minuten in de oven om te garen en serveer met een graan naar keuze.


Ovenschotel met zeebaars en venkel 

Spicy mangomadness


Spicy mangomadness

Glutenvrij / Lactosevrij
Bereidingstijd: 5 minuten

Dit heb je nodig voor 1 kan:

  • 2 mango’s
  • 1 verse chilipeper
  • 2 eetlepels gele SkinnyLove (*)
  • verse munt
  • sap van 1 limoen
  • crushed ice

Bereiding:

  • Schil de mango’s. Doe de mango, de verse chilipeper, de SkinnyLove, wat verse munt, het limoensap en een beetje water in een blender.
  • Serveer met crushed ice en versier met extra munt.

* Gele Skinny Love is een natuurlijk mengsel van kruiden- en fruitextracten waaronder citrusvruchten, gember en kurkuma. Te koop in de betere natuurvoedingswinkel of online.


Titel boek: Funky Skinny Food
Auteur: Alain Indria
Uitgever: Manteau /Standaard UItgeverij
Prijs: € 24,99
Te koop: in de boekhandel en online

skinnylove.be


Blog by Liesbeth - 9/07/2020

Foto onder: Alain Indria met zijn vrouw Alida, mama Odette en de drie kinderen.

Na corona: Funky Skinny Food
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x