19 januari 2021

Jus Jus-sapjes, leer ze kennen met Vrienden van de Smaak

Didier ontdekt het verhaal achter de gezonde sapjes van Jus Jus

Allereerst wens ik iedereen een geweldig én gezond nieuw jaar.
2021 zal fantastisch worden! Alle aardbewoners worden ingeënt tegen het coronavirus, alle landen worden opnieuw groene zones, alle horecazaken mogen terug open en de avondklok wordt uit ons leven verbannen.

Die positieve vooruitzichten brengen mij in de mood voor de sapjes van Jus Jus. Gezonde sapjes - koud geperst én overheerlijk - die zorgen voor een gezond lichaam en een positieve geest! Zaakvoerder Alain van Jus Jus in Antwerpen nodigde me al eerder uit om zijn sapjes en de productie ervan te komen ontdekken. Boordevol goede voornemens voor het nieuwe jaar, ben ik meer dan ooit te vinden voor een vers sapje, dus ik ga snel in op zijn uitnodiging.

Hoe het allemaal begon.
Hoe komt een Vlaming ertoe om te starten met het produceren van koud geperste sapjes? Dit is the story van Alain: Reis voor je job vaak naar Amerika. Ontmoet daar een zekere schone, Diana, die houdt van een gezonde levenstijl. Stel op hetzelfde moment vast dat ‘cold pressed juices’ razend populair zijn in Amerika en Australië, maar in België nergens te bespeuren. Trouw met die Amerikaanse schone en begin thuis samen zelf vers koud geperst fruitsap te persen. Vul flesjes en verkoop ze.

Hoe het evolueert.
Een gat in de markt, zo blijkt. In september 2013 worden de eerste 50 flesjes vloeibaar fruit van Jus Jus verkocht. De verkoop stijgt snel: 200, 500, 3.000,… De thuiskeuken maakt plaats voor een externe productieplaats. Als na 2,5 jaar deze plek ook te klein wordt, verhuist Jus Jus de productie met winkel naar de Verschansingstraat 46 in Antwerpen.

Vers fruit wordt aangevuld met verse groenten. Lokale producten worden meer en meer de norm. De productie gebeurt nog steeds op ambachtelijke wijze. Fruit en groenten kuisen, wegen, snijden, mixen, persen en mengen tot de perfecte blend. Ook het bottelen gebeurt manueel. Onder het wakend oog van de chef himself.


Het geheim van Jus Jus? Een flesje van 0,5 liter, puur fruit en groenten, koud geperst, niet gepasteuriseerd, zonder bewaarmiddelen én trouw blijven aan je kwaliteit!


Wie smaakt Jus Jus?
Veel Belgische vrouwen ontdekken Jus Jus via een detox kuur. De reinigende werking van de Jus Jus-sapjes laat elke vrouw immers ook aan de buitenzijde stralen. De sapjes geven je meer energie en een betere huid. Je voelt je fitter en gezonder en krijgt minder goesting in suiker. Vervolgens worden ze verleid door de verrassende smaken en de tot de verbeelding sprekende namen van de Jus Jus varianten: Pineapple Mojito (ananas/gember/peer/munt), Citron Noir (gember/citroen/actieve kool), D-Tox (komkommer/ananas/peterselie/citroen/brandnetel), Heartbeet (appel/citroen/wortel/rode biet/gember), Doctor Veggie (komkommer/citroen/gember/selderij/spinazie/Romeinse sla/peterselie/boerenkool), Oh my Greens! (appel/citroen/gember/selderij/spinazie/Romeinse sla/peterselie),… Welke smaak doet jou het meest watertanden?


Mannen leven vandaag ook bewuster en vinden eveneens hun weg naar deze heerlijke sapjes. Zelfs Sergio Herman is klant én serveert de sapjes van Jus Jus in zijn tweesterrenrestaurant The Jane. Ondanks het nieuwe jaar volg ik geen Jus Jus detox kuur. Maar ik geniet wel met volle teugen van de smaakvariëteiten.

Mijn top 3 van Jus Jus-sapjes:

  • Golden Warrior (ananas/venkel/peer/citroen/zwarte peper)
  • Juicy Lucy (appel/citroen/gember)
  • Skinny G (roze pompelmoes/appel/munt)

Ik verkies eerder geperst fruit dan geperste groenten. Alain leert me dat groene sappen zonder fruit de gezondste zijn o.w.v. het ontbreken van natuurlijke suikers. Nice to know.

De toekomst is veel belovend.
Tot slot toont Alain me het gamma anno 2021 en biedt nog een leuke actie aan voor alle lezers van deze blog.
Naast de enorme keuze uit koud geperste fruit- en groentesappen zijn er notendranken, gezonde snacks zoals vegan kokos proteïne wafels, rainbow juice pulp crackers, perfect paleo-pompoenbrood, milla vanilla cookies, granola,… En geloof me: de nutty raw granola van Jus Jus is een topper.

ACTIE voor onze lezers: 25% korting

Ga naar de website: www.jusjus.be
Geef onze actie-code in: VVDS25
En ontvang 25% korting op je bestelling.

Mijn take-away? Ook detoxen kan lekker zijn. En als het zo lekker is als bij Jus Jus, dan drink en eet je het gans het jaar. Puur en healthy!


Meer info én verzilver je korting op: www.jusjus.be 


Blog by Didier - 19/01/2021

Jus Jus-sapjes, leer ze kennen met Vrienden van de Smaak
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x