27 februari 2021

Oesters aan huis

Als je niet naar de oesters kan, dan komen de oesters naar jou

Oesters… you love them or you hate them. Wel, ik behoor tot de eerste categorie: Ik ben verlekkerd op oesters. Helaas laat de corona lockdown me niet toe om naar Bulot Bulot te gaan, mijn favoriete oesterbar in Parijs. En een culi-trip naar Zuid-Frankrijk om oesterkwekerij Mas de Lovera te bezoeken zit er ook niet in.

Een schitterend initiatief voor oesterfans

Het twee maanden geleden opgestarte initiatief ‘Eat My Oester’ van de 19-jarige ondernemer Aldwin is nu voor mij een godsgeschenk. Hij brengt oesters aan huis in Antwerpen en omgeving. Niet tijdens het weekend, dan stelt hij zijn bakfiets met verse oesters en bubbels op in de Kloosterstraat waar je de lekkernij kunt afhalen. Een fantastisch idee… ik maak dan ook met veel plezier gebruik van deze nieuwste fooddienst op Antwerps grondgebied. 

 

 

Aldwin is zelf verzot op oesters en biedt de heerlijkste oesters van over de ganse wereld aan. Zeeuwse oesters uit Nederland, vlezige oesters uit Ierland, dunne oesters uit Normandië, umami oesters uit Japan, zachte oesters uit West-Frankrijk,… in totaal 14 verschillende varianten. Ik bestel 4 x 6 oesters voor mij en mijn knuffelcontact. Ik kies voor Aldwins suggestie van de dag: Oisri, Zeeuwse creusen n° 2, Gillardeau n° 3 en David Hervé Royale.
Voor happy moments

Het afhalen is al een leuk avontuur. Aldwin is een bevlogen jongeman die gepassioneerd vertelt over zijn oestercollectie, die hij mooi presenteert in 2 ronde schotels. Ik krijg al het water in de mond. En ik moet nog terug naar huis fietsen…

 

 

Aldwin vertrouwt me toe: “Ik startte Eat My Oester omdat oesters mij herinneren aan de leuke momenten in mijn leven, samen met familie en vrienden. Op die momenten stonden altijd oesters op tafel. En dat is dus wat ik wil: dat mensen genieten van een happy moment”. Of hij daarin slaagt? Zeker weten!

Wij maken er een kleine ‘oester tasting’ van. Naast een gelukkig moment is het ook een spannend… Proeven we veel verschil tussen de verschillende oesters? Het antwoord is volmondig ‘ja’. We degusteren de verschillende varianten één voor één na elkaar en proeven een duidelijk verschil. Vlezig, zoutig, ziltig, umami,… Nooit bij stilgestaan dat ‘een oester’ zo verschillend kon smaken. Er is één constante: ze zijn allemaal heerlijk en vers.

Zeeuwse creuse n° 2

Oisri

Gillardeau n° 3

David Hervé Royale


Net zoals Aldwin eet ook ik oesters het liefst puur natuur.

Mijn favoriet(en)?
Gillardeau n° 3 en Zeeuwse creusen n° 2 op een gedeelde eerste plaats.

Een aanrader en hopelijk een blijver!

Wat maakt Eat My Oester uniek voor mij? Uiteraard de formule van levering aan huis en take-away. Zeker ook de ruime keuze en de schitterende kwaliteit. Én - dat had ik nog niet vermeld - alle oesters worden geopend geleverd. Aldwin zorgt ook met veel plezier voor bijpassende bubbels uit België of elders. Maar daar passen wij even voor: het is tenslotte nog februari en tournée minérale.

Is Eat My Oester een aanrader? Ja, zeer zeker. Ik kijk nu al uit naar de volgende levering.

Mogen we in de toekomst meer verwachten van Eat My Oester en Aldwin? “Ja”, is zijn antwoord. Hij licht nog geen tipje van de sluier op maar zijn vliegende start in Antwerpen smaakt naar meer. Voor hem én voor ons.


Meer info via de social media-kanalen van Eat My Oester:


Blog by Didier - 27/02/2021


Oesters aan huis
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x