27 februari 2021
Oesters aan huis
Als je niet naar de oesters kan, dan komen de oesters naar jou
Oesters… you love them or you hate them. Wel, ik behoor tot de eerste categorie: Ik ben verlekkerd op oesters. Helaas laat de corona lockdown me niet toe om naar Bulot Bulot te gaan, mijn favoriete oesterbar in Parijs. En een culi-trip naar Zuid-Frankrijk om oesterkwekerij Mas de Lovera te bezoeken zit er ook niet in.
Een schitterend initiatief voor oesterfans
Het twee maanden geleden opgestarte initiatief ‘Eat My Oester’ van de 19-jarige ondernemer Aldwin is nu voor mij een godsgeschenk. Hij brengt oesters aan huis in Antwerpen en omgeving. Niet tijdens het weekend, dan stelt hij zijn bakfiets met verse oesters en bubbels op in de Kloosterstraat waar je de lekkernij kunt afhalen. Een fantastisch idee… ik maak dan ook met veel plezier gebruik van deze nieuwste fooddienst op Antwerps grondgebied.
Aldwin is zelf verzot op oesters en biedt de heerlijkste oesters van over de ganse wereld aan. Zeeuwse oesters uit Nederland, vlezige oesters uit Ierland, dunne oesters uit Normandië, umami oesters uit Japan, zachte oesters uit West-Frankrijk,… in totaal 14 verschillende varianten. Ik bestel 4 x 6 oesters voor mij en mijn knuffelcontact. Ik kies voor Aldwins suggestie van de dag: Oisri, Zeeuwse creusen n° 2, Gillardeau n° 3 en David Hervé Royale.
Voor happy moments
Het afhalen is al een leuk avontuur. Aldwin is een bevlogen jongeman die gepassioneerd vertelt over zijn oestercollectie, die hij mooi presenteert in 2 ronde schotels. Ik krijg al het water in de mond. En ik moet nog terug naar huis fietsen…
Aldwin vertrouwt me toe: “Ik startte Eat My Oester omdat oesters mij herinneren aan de leuke momenten in mijn leven, samen met familie en vrienden. Op die momenten stonden altijd oesters op tafel. En dat is dus wat ik wil: dat mensen genieten van een happy moment”. Of hij daarin slaagt? Zeker weten!
Wij maken er een kleine ‘oester tasting’ van. Naast een gelukkig moment is het ook een spannend… Proeven we veel verschil tussen de verschillende oesters? Het antwoord is volmondig ‘ja’. We degusteren de verschillende varianten één voor één na elkaar en proeven een duidelijk verschil. Vlezig, zoutig, ziltig, umami,… Nooit bij stilgestaan dat ‘een oester’ zo verschillend kon smaken. Er is één constante: ze zijn allemaal heerlijk en vers.
Zeeuwse creuse n° 2
Oisri
Gillardeau n° 3
David Hervé Royale
Net zoals Aldwin eet ook ik oesters het liefst puur natuur.
Mijn favoriet(en)?
Gillardeau n° 3 en Zeeuwse creusen n° 2 op een gedeelde eerste plaats.
Een aanrader en hopelijk een blijver!
Wat maakt Eat My Oester uniek voor mij? Uiteraard de formule van levering aan huis en take-away. Zeker ook de ruime keuze en de schitterende kwaliteit. Én - dat had ik nog niet vermeld - alle oesters worden geopend geleverd. Aldwin zorgt ook met veel plezier voor bijpassende bubbels uit België of elders. Maar daar passen wij even voor: het is tenslotte nog februari en tournée minérale.
Is Eat My Oester een aanrader? Ja, zeer zeker. Ik kijk nu al uit naar de volgende levering.
Mogen we in de toekomst meer verwachten van Eat My Oester en Aldwin? “Ja”, is zijn antwoord. Hij licht nog geen tipje van de sluier op maar zijn vliegende start in Antwerpen smaakt naar meer. Voor hem én voor ons.
Meer info via de social media-kanalen van Eat My Oester:
Blog by Didier - 27/02/2021
Pasen: dé chocoladecollectie
OOGSTEN - door Liesbeth
28 maart 2021
Vurige drankjes (zonder alcohol)
DRINKEN - door Liesbeth
9 februari 2021
Jus Jus-sapjes, leer ze kennen met Vrienden van de Smaak
Drinken - door Didier
19 januari 2021
Zilte parels (van bij ons)
OOGSTEN - door Liesbeth
14 december 2020
Kookworkshop met Seppe Nobels
KOKEN - door Didier
12 december 2020
(Kook)boekenfeest @ home
LEZEN - door Liesbeth
11 november 2020
Feestvis!
KOKEN - door Liesbeth
24 oktober 2020
Witloof & Wild
KOKEN - door Liesbeth
5 oktober 2020
Le Pristine, Antwerpen
ETEN - door Liesbeth
10 september 2020
Willem Hiele, Koksijde
ETEN - door Didier
28 augustus 2020
Rosendal.Marked, Genk
OOGSTEN - door Liesbeth
22 augustus 2020
Handelsbeurs by Night, Antwerpen
ETEN - door Didier
13 augustus 2020
The Guest Café, Knokke
ETEN - door Didier
6 augustus 2020
Na corona: Funky Skinny Food
LEZEN / KOKEN - door Liesbeth
9 juli 2020
3 aperitiefhapjes van sterrenchef Alex Clevers
KOKEN - door Didier
27 juni 2020
Fiskeskur, Antwerpen
ETEN - door Didier
24 juni 2020
Beste maatjes
KOKEN - door Liesbeth
12 juni 2020