Culi-trip Frankrijk, Languedoc

Ontdek deze verborgen parel in Zuid-Frankrijk.

Assignan, alias Village Castigno

Het vredige, schilderachtige dorp Assignan is de uitvalsbasis voor onze 4-daagse ontdekkingstocht. In 2007 belandde hier de succesvolle West-Vlaamse ondernemer Marc Verstraete met zijn vrouw Tine op zoek naar een plek midden in de natuur met de bedoeling er rustiger te gaan leven en wijn te verbouwen. 

Vandaag is Village Castigno, zoals Assignan vaak genoemd wordt, een dorp met 25 luxueuze en smaakvol ingerichte gastenverblijven en 3 zwembaden. Het gezellige plein met de wijn- en tapasbar La Petite Table is het kloppende hart van het dorp. Iets verder in de straat vind je het gastronomisch restaurant La Table. Tussen de wijngaarden in het mooie landschap prijkt wijnkasteel Castigno. Vrienden van de Smaak verblijft exclusief in Village Castigno.


PROGRAMMA

Dag 1: Wijn proeven en culinair genieten
De eerste dag nemen we je mee naar de wijnschool voor een proeverij van de wijnen van Château Castigno. Die staan inmiddels internationaal hoog gequoteerd en vinden hun weg naar tal van toprestaurants. ’s Avonds worden we vergast op een welkomstdiner in het gastronomisch restaurant La Table.

Dag 2: Degusteren, boottocht en ontdekken van zeevruchten
Na het heerlijke ontbijt in Maison d’Amis vertrekken we voor een wijndegustatie op een prachtig domein in de buurt. Waar we lunchen met zicht op de wijnranken. Daarna genieten we van de prachtige omgeving tijdens een boottocht op het Canal du Midi. We sluiten de dag af met een degustatie-diner van zeevruchten bij een oesterkwekerij op de Middellandse Zee.

Dag 3: Druiven plukken, workshop en lange tafel
De druivenoogst is volop aan de gang. Wie zin heeft, kan meedoen aan de pluk. Na een uitgebreid ontbijt bezoeken we het pittoreske dorpje Roquebrun. En volgen een workshop met lokale producten bij de plaatselijke saffraankwekerij. Na vrije tijd in Assignan trekken we naar de wijnkelder van Château Castigno, een unicum in de wereld. 's Avonds staat de lange Vrienden van de Smaak tafel op ons te wachten. Op het allermooiste plekje dat we konden vinden!

Dag 4: Proeven van cultuur, 'haute gastronomie' en Unesco werelderfgoed
De laatste dag rijden we naar Carcassonne, Unesco werelderfgoed, voor een geleid bezoek aan de oude vestingsstad. Na de vrije tijd om te shoppen genieten we van een heerlijke lunch in het tweesterrenrestaurant (**) van Franck Putelat. In de namiddag vertrekken we naar Toulouse voor onze terugvlucht.


Meer info? Mail naar info@vriendenvandesmaak.be  

Bovenstaand programma kan ook door bedrijven als incentive of teambuilding geboekt worden. Vanzelfsprekend passen we het programma aan op maat van uw wensen.


Culi-trip Frankrijk, Languedoc
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x