Yannick Van Aeken

Wie? Yannick Van Aeken, chef Oficina en voormalig sous-chef van ’s werelds meest gewaardeerde restaurant ‘Noma’ * in Kopenhagen (Denemarken).
Favoriete smaak? “Originele, lekkere gerechten met topproducten, die je kunt aanbieden voor een toegankelijke prijs.”
Quote? “Mijn keuken wordt geen kopie van Noma. Ik wil een eigen stijl ontwikkelen. En of dat sterren oplevert of niet, dat zien we wel.”

Vriend van de Smaak?
Yannick leerde het vak in de befaamde hotelschool ‘Ter Duinen’ in Koksijde en vulde zijn vaardigheden aan met een specialisatie patisserie in hotelschool ‘PIVA’ in Antwerpen. Hij vond al snel erkenning als jong talent en liep stages in verschillende gerenommeerde restaurants waaronder ‘Chez Bru’. “Toen begin jaren 2000 alle beloftevolle jonge koks richting Baskenland en Zuid-Spanje trokken, koos ik bewust voor Denemarken. Noma stond op dat moment 35ste in de San Pellegrinolijst van beste restaurants, maar was bij het bredere publiek totaal onbekend. Ik heb er ongelooflijke dingen geleerd.” Drie jaar op rij (2010, 2011 en 2012) werd Noma (dat twee Michelinsterren heeft) verkozen tot ‘s werelds toprestaurant. Yannick Van Aeken reisde daarna de wereld rond om z’n kennis met andere chefs te delen. Anno 2017 is Yannick chef van restaurant Officina in Brussel.

Yannick Van Aeken
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x