Wim Ballieu
Wie? Chef/eigenaar van Balls & Glory, food-reporter, tv-kok (Gent)
Favoriete Smaak? Zuur en prikkelend." (denk: rabarber, dragonazijn, ceviche,….)
Quote? "Less is more, als de less maar ongelooflijk uitblinkt in zijn eenvoud!"
Vriend van de Smaak?
Wim Ballieu, dat is een man met ballen! Met zijn eigenzinnige restaurantconcept Balls & Glory veroverde hij niet alleen gehaktballiefhebbers in heel Vlaanderen. Hij won er ook de prestigieuze Golden Palm voor meest innovatieve restaurantconcept mee. Als zoon van een beenhouwer en kleinkind van boeren, was hij voorbestemd om ‘iets met vlees’ te doen. En met veel verse groenten. Hij creëerde een heuse gehaktballenrevolutie, en bereidt ze op heel originele wijze.
De man die Vlaanderen inpalmde met ‘zijn ballen’, blijkt ook een fantastische reporter te zijn. In het één-programma ‘Lust for Life’ trok hij de wereld rond op zoek naar smakelijke geuren, kleuren en texturen. Terwijl hij in ‘Van Alle Markten Thuis’ op Libelle TV de beste eetmarkten afschuimt. Hij was ook de tv-kok van ‘Goe Gebakken’ op vier en auteur van ‘Het Gehaktballen Kookboek’.