Wilderen

In hartje Haspengouw, te midden van uitgestrekte fruitboomgaarden, ligt de brouwerij en alcoholstokerij Wilderen. De geschiedenis gaat terug tot 1642. Een deel van de gebouwen – een authentiek industrieel monument – is van 1743. De imposante alcoholstokerij dateert van 1890, terwijl de brouwerij en distilleerderij hedendaags zijn. Ook een indrukwekkende vakwerkhoeve maakt deel uit van het unieke verhaal.

Mike Janssens & Roniek Van Bree produceren hier bieren en distillaten (graanjenever, eau-de-bière, Double You Gin en Wild Weasel Whisky) op moderne wijze, maar in een bijzonder historisch kader. Die combinatie werpt duidelijk vruchten af: Wilderen Kriek won in 2013 nog de Gouden Medaille in de categorie fruitbieren van de Brussels Beer Challenge.

Een bezoek aan Wilderen is een feest voor jong en oud. Je ontdekt de alcoholstokerij, de brouwerij en het industriële monument. Je maakt kennis met de brouwersgeheimen en de magie van het distilleren. En je proeft de lekkere bieren of smult van een bolletje Wilderen Hopkaas.

Wilderen
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x