Tim Boury
Wie? Chef van restaurant Boury ** (Roeselare) en Gault&Millau 'Chef van het Jaar 2017'
Quote? “Karakter maakt keuken”
Vriend van de Smaak?
Na zijn koksopleiding aan Hotelschool Ter Duinen cultiveerde Boury zijn talent in restaurants als Comme Chez Soi, Belga Queen en Oud Sluis. De voormalige rechterhand van Sergio Herman opende op 28-jarige leeftijd zijn eigen restaurant. Amper een jaar later mocht hij al een eerste Michelin-ster op zijn revers spelden. In 2013 werd hij door Gault&Millau verkozen tot Beste Jonge Chef van het Jaar in Vlaanderen. De carrière van Boury verloopt in sneltreinvaart en kent het ene hoogtepunt na het andere. 2017 was voorlopig de grootste climax: hij stak de titel ‘Chef van het Jaar’ op zak én verzilverde een tweede Michelin-ster.
In zijn eigen restaurant Boury gaat Tim ronduit voor de klassieke gastronomie en drukt zijn stempel met gerechten die uitblinken qua techniek, verfijning en lichtheid. Hij geeft een creatieve draai aan seizoensgebonden streekgerechten, en werd in zijn beginjaren nog uitgeroepen tot beste Belgische hopscheutenkok.
Bij De Plukker in Poperinge komt de chef, die uit het Heuvelland afkomstig is, een thuismatch spelen op verplaatsing.
foto: Ans Vercruysse