Thijs Vervloet

Wie? Chef van Restaurant Colette * (Westerlo)
Favoriete smaak? Een geraffineerde gastronomie waarin de producten voor zich spreken.
Quote? “Mijn grootmoeder Colette gaf me de goesting om voor anderen te koken.”

Vriend van de Smaak?
Bij Thijs Vervloet zit gastronomie in het DNA. Zijn grootmoeder Colette, die jarenlang kokkin was, leerde de jonge Thijs de stiel. Colette had de culinaire microbe ook van geen vreemden: overgrootmoeder Anna Holemans kookte nog voor de prinselijke familie De Merode.

Thijs volgde een opleiding in de hotelschool van Koksijde, en ging dan aan de slag als sommelier en maître d’hôtel bij Hof Ter Hulst (Hulshout). Hij maakte al snel de switch naar de keuken. Hij werkte eerst in het toprestaurant L’Atelier de Joël Robuchon in Parijs. Daarna richtte hij samen met Johan Segers (‘t Fornuis) restaurant Te Kook op in Antwerpen, om vervolgens souschef te worden bij Viki Geunes in tweesterrenrestaurant ’t Zilte.

De jonge klassebak opende daarna zijn eigen restaurant Colette, gevestigd in het ouderlijk huis van Colette Leemans in het centrum van Westerlo. Tien maanden later sleepte hij al een Michelinster in de wacht. Thijs kookt actueel Frans, duidelijk geïnspireerd door zijn tijd in Parijs. Zijn gerechten blinken uit op het vlak van techniek, evenwicht, productkwaliteit en diepgang.

Thijs Vervloet
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x