Team

Didier, organisator/eigenaar/blogger

Ik ben Didier, vader van 2 stoere zonen, Cédric (2005) en Nathan (2007). In het dagelijkse leven pendel ik tussen hartje Antwerpen en het pittoreske Bilzen. Die spanning tussen de drukte van de stad en het rustige platteland geeft mij het perfecte evenwicht.

Mijn roots liggen in Lafelt, een rustig dorpje in Zuid-Limburg. Tegenover mijn geboortehuis was een appelboomgaard, verderop in de straat een kippenkweker, een varkensboer en enkele landbouwers. Als kind werd ik begeesterd door de passie van deze lokale producenten en proefde ik dagelijks van hun (h)eerlijke producten. Tijdens mijn loopbaan in internationale marketing, communicatie en media verloor ik een beetje de verbondenheid met de lokale foodhelden. Tot ik in 2012 startte met een eigen initiatief: Vrienden van de Smaak. Een culinair concept dat mensen op een originele manier dichter bij de producten op hun bord brengt én dichter bij elkaar. Zoals het spreekwoord zegt: je kan de jongen uit het dorp halen, maar je haalt het dorp niet uit de jongen.

Ik wil mensen even uit de dagelijkse ratrace halen op een authentiek manier. Wanneer delen we nog eens letterlijk het eten met elkaar? Wanneer hebben we nog eens een echt goed gesprek met iemand? En wanneer nemen we nog de tijd om te genieten van de prachtige natuur om ons heen en al het lekkers dat die natuur ons biedt?

Mensen laten genieten van het leven en van de kleine dingen. Dingen ontdekken en herontdekken. Gewoon samen zijn en delen met elkaar. Elkaar inspireren. Op een unieke plek, bij een (h)eerlijk diner. Het is mijn mooiste droom die met Vrienden van de Smaak in vervulling gaat.


Liesbeth, blogger

Met mijn Nederlandse roots was de ‘Hollandse pot’ dagelijkse kost en groeide ik op met klassiekers als erwtensoep en stamppot. Ik stond graag naast mijn mama in de keuken maar ik begon al snel zelf te experimenteren (met de restjes uit de koelkast!).

Tijdens de laatste vijftien jaar van mijn professionele loopbaan als allround journalist (Flair, Libelle, Proeven,…) verplaatste de focus van mijn werk zich meer en meer naar de gastronomie. Met de redactie in Antwerpen als thuisbasis werd ik coördinator van Proeven, het culinaire maandblad van Libelle. Werken werd een feest! Ik regelde culinaire producties, ontmoette chefs en foodies, kreeg de kans om ook de buitenlandse keukens te ontdekken én uiteraard gaf ik ogen en oren de kost!

Het schrijven van kookboeken was een logisch vervolg. Het werden er in de loop der jaren een tiental, plus nog eentje over ‘Etiquette in het buitenland’ met Kevin Strubbe. De meest gekoesterde zijn deze die ik samen met mijn goede vrienden chef Felix Alen en fotograaf Frank Croes maakte zoals ‘Witloof from Belgium’ en ‘Het Ultieme Witloofboek’.

Antwerpen werd verruild voor Hasselt en daar recenseerde ik als freelancer meer dan vijf jaar de Limburgse horeca voor Sjiek, de weekendbijlage van het Belang van Limburg. Ik volgde er de opleiding tot wijnkenner en tal van andere modules in de hotelschool. En er was tijd om te reizen, veel en ver te reizen samen met mijn man én met Vrienden van de Smaak. Het is een plezier om die culi-trips mee te helpen voorbereiden en te begeleiden. En wat culinair advies geef ik er graag bij!


Bart

Ik maak al sinds 2012 deel uit van het team van Vrienden van de Smaak. Unieke locaties spotten, nieuwe vrienden ontmoeten, sjouwen met kisten, tafels en stoelen. En de keuken installeren ergens in het veld voor alweer een nieuwe chef. Ik vind het allemaal even boeiend. Ik ben al vele jaren in de ban van whiskydegustaties (en dat resulteert soms ook al eens in de lancering van een eigen whisky). En het organiseren van events is ook helemaal mijn ding. 

Vrienden van de Smaak is voor mij de perfecte combinatie van de twee: proeven van unieke smaken, genieten van het moment en profiteren van het leven. Voelen dat onze gasten de ervaring van hun leven hebben, dat geeft me zo’n enorme voldoening.


Alexander

Ik ben aan boord bij Vrienden van de Smaak sinds 2012. Tijdens mijn studies secretariaat-talen startte ik met een studentenjob in de horeca. Dit bleek een hardnekkige microbe die ik ook na mijn studies niet meer kwijt raakte. Ondanks de harde stiel, blijft mijn liefde voor de horeca onaangetast. Ik werkte in verschillende horecazaken en realiseerde als freelancer evenementen van A tot Z voor sterrenzaken. Al die ervaringen komen me nu bij Vrienden van de Smaak goed van pas.

Telkens weer geniet ik ervan om vrienden te onthalen aan onze lange gastvrije tafel. De vreugde die onze gasten ervaren, de lach die de locatie, de gerechten en de totale beleving op hun gezicht tovert… ’t is gewoon een prettige verslaving.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x