Seppe Nobels
Wie? Chef van Graanmarkt 13 (Antwerpen), Beste Groentechef 2014
Quote? “Iedereen heeft een gratis kruidentuin op minimaal 500 meter van de eigen voordeur. Maar mensen zien niet meer welke rijkdom er binnen handbereik groeit.”
Vriend van de Smaak?
Seppe Nobels leerde het culinaire vak in hotelschool Ter Duinen. Zijn professionele parcours begint bij Absoluut Zweeds. Daarna ontdekte hij de Frans-Provençaalse keuken bij Wout Bru in Bistrot d’Eygalières.
Met zijn passie voor groenten trekt Seppe resoluut de groene kaart. Op het dak van zijn restaurant Graanmarkt 13 kweekt hij meer dan 100 verschillende kruiden en groenten. En bijen werken er naarstig aan de lekkere stadshoning Amielo, die Seppe graag gastronomisch verwerkt. Deze ‘urban farmer’ tovert midden in de stad groenten van eigen kweek zó op je bord! En daarvoor krijgt hij, terecht, lof uit alle hoeken. Seppe goochelt met groenten en schudt de meest intense smaken uit zijn mouw.