Schrijnwerkers
In de Limburgse Kempen, aan de voet van de Oudsberg in Gruitrode, vind je blauwe bessenkwekerij Schrijnwerkers.
In 1969 plantte Rob Schrijnwerkers een perceel blauwe bessen aan in het Nederlandse Grubbenvorst. Een experiment ingegeven door de fruitcrisis, dat al snel een succesverhaal zou worden. Zonen Frans en Leon zagen heil in de gezonde bessen. Ze kochten een oude boerderij met aanliggende grond in het Belgische Gruitrode.
De familie Schrijnwerkers teelt uitsluitend vroege en late soorten blauwe bessen: een natuurlijke bron van antioxidanten met een flinke dosis vitamine A en B, ijzer, magnesium en mineralen. De pluk gebeurt voor 95 procent met de hand. En de bessen worden verwerkt in allerlei afgeleide producten.
In het hoevewinkeltje vind je naast blauwe bessen ook sap, fruitbeleg, confituur, bier, jenever, dessertsaus, thee, en nog veel meer. Alles op basis van de supergezonde blauwe bes – onontbeerlijk in een gezond dieet!