Roger Souvereyns

Wie? Voormalige chef van het legendarische Scholteshof **; leermeester en peetvader van meer dan zestig Belgische chefs
Quote? “Weten wat je eet, proeven wat het is.”

Vriend van de Smaak?
Moet Roger Souvereyns überhaupt nog voorgesteld worden? Zijn naam is als een klok in culinair binnen- en buitenland. Deze grootmeester drukte een onuitwisbare stempel op de culinaire identiteit van ons land. En veroverde een plaats tussen de iconen van de internationale gastronomie.

Souvereyns begon zijn carrière op veertienjarige leeftijd als leerjongen. Hij deed ervaring op in talloze restaurants. En werd befaamd met de tomeloze art de vivre die hij in het tweesterren restaurant Scholteshof tentoonspreidde. Roger is zijn tijd altijd ver vooruit geweest. Van de introductie van de lepelhapjes tot veelvuldig gekopieerde klassiekers.

Zelfs vandaag, op vijfenzeventigjarige leeftijd, kookt hij nog met evenveel passie en branie. Hij ontvangt gasten, samen met zijn vrouw Walda Pairon, in zijn sfeervolle orangerie in Kalmthout, waar hij onder de naam ‘La table d'amis’ exquise gerechten uit zijn (koks)hoed tovert. En ook voor de gasten die aan tafel gaan bij de Vrienden van de Smaak, gooit hij meer dan zestig jaar gastronomische kennis in de strijd.

Roger Souvereyns
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x