Robrecht Wolters

Wie? Chef, foodstylist en voedingsdeskundige met een zwak voor de Japanse keuken en een neus voor chocolade
Favoriete smaak? Japanse keuken verweven met invloeden van traditioneel Belgische gerechten
Quote? “Ik wil de échte smaken uit ons collectief geheugen opnieuw een toekomst geven.”

Vriend van de Smaak?

Robrecht Wolters begon zijn culinaire avontuur in Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge waar hij de kneepjes van de gastronomie onder de knie kreeg. Hij draaide jarenlang mee in gerenommeerde restaurants, en verfijnde er zijn culinaire kennis en technieken. Daarna ontpopte hij zich tot allround voedingsdeskundige om zijn ongebreidelde culinaire creativiteit te botvieren: van reclamecampagnes bedenken en recepten uitwerken tot eigen merken lanceren.
Samen met zijn Japanse echtgenote stampte hij sushibar Ko’uzi uit de grond. Zijn voorliefde voor de Japanse keuken en technieken resulteerde in een finaleplaats in Washoku World Challenge: een prestigieuze wedstrijd niet-Japanse koks.
De culinaire duizendpoot heeft ook een grote voorliefde voor chocolade. Hij verwerkt het zwarte goud subtiel in zijn gerechten om de bittere kern te laten spreken. Robrecht trakteert de Vrienden van de Smaak op gerechten die ingrediënten van eigen bodem verzoenen met Japanse finesse en een hint van chocolade en cacao.

Foto: Dirk Kestens

Robrecht Wolters
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x