Pieter Lonneville
Wie? Chef van restaurant Tête Pressée (Brugge St.-Michiels)
Quote? “Ik ben trots op mijn streek, dus kopen we lokaal en werken we transparant.”
Vriend van de Smaak?
Pieter Lonneville groeide op in een boerderij in de polders. Zijn rurale achtergrond kleurt zijn keuken en zijn visie op eten. Hij koopt een dier altijd in zijn geheel zodat er niets verloren gaat. Zijn culinaire held? De boer die voor dag en dauw opstaat om de beste ingrediënten te leveren.
Na een leerschool bij Stefaan Couttenye in ’t Hommelhof, leerde Pieter van Sergio Herman in Oud Sluis om producten te koesteren en te koken met veel aandacht voor details. In 2009 opende hij, samen met zijn vrouw, restaurant en eetwinkel Tête Pressée in een voormalige beenhouwerij.
Pieters dada is eerlijkheid. Het liefst van al speelt hij in de open keuken met ingrediënten en ideeën, onder het oog van de gasten. Zijn gerechten zijn naturel en licht, met intensieve smaken.