Philippe Van den Bulck

Wie? Veggiechef, foodstylist en foodwriter (Antwerpen)
Favoriete Smaak? Champignons, van eekhoorntjesbrood tot morille. Pure en eerlijke smaken en smaken die verrassen door combinaties en techniek.
Quote? "Culinaire kunst vind je enkel waar de kok kookt met passie."

Vriend van de Smaak?
Philippe Van den Bulck is gekend als de meest creatieve veggiekok van Belgiƫ. Hij groeide op in de groentestreek rond Mechelen, omringd door honderden tuinders op een boogscheut van de Mechelse Veilingen. Zijn liefde voor het vak is letterlijk aan deze gronden ontsproten.
Na een indrukwekkend parcours dat hem doorheen 's werelds topkeukens zoals o.a. Le Louis XV (Monte-Carlo), El Bulli (Rosas) en Le Cirque (New York) leidde, besloot Philippe in 2009 om terug te keren naar zijn roots. Hij schrapte vlees en vis uit zijn keuken en legde zich volledig  toe op de veggiekeuken. Maar dan wel op geheel eigen gepassioneerde wijze.  

Als jonge chef gaat Philippe de uitdaging aan om zelfs de meest overtuigde vleeseter te bekoren met zijn gastronomische, vegetarische  creaties. En dat doet hij met verve!  Als kok aan huis met een veggiedegustatiediner of met zijn verrassende recepten in diverse magazines zoals Culinaire Ambiance en Njam! Op de gelijknamige tv-zender toont hij graag zijn gerechten. 

Philippe Van den Bulck
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x