Michaël Vrijmoed
Wie? Chef van restaurant Vrijmoed * (Gent)
Quote? “Alles draait rond smaak.”
Vriend van de Smaak?
Al op jonge leeftijd kriebelde het bij Michaël om ‘iets’ te doen met zijn handen. Hij volgt de hotelschool in Koksijde waar hij zich specialiseert in chocolaterie-patisserie. Na een onderdompeling in mediterrane sferen bij Louis 15 in Monaco en nog wat andere culinaire omwegen, komt hij terecht bij leermeester Guy Van Cauteren. Hij vertrekt er drie jaar later met een rugzak vol ervaring die hem goed van pas komt als souschef in het Hof Van Cleve.
Peter Goossens vormt zijn poulain tot die beslist om zijn vleugels uit te slaan. In 2012 opent Vrijmoed de deuren van zijn eigen restaurant Vrijmoed in het levendige Gent. Hij serveert dynamische, hedendaagse gerechten tjokvol eerlijke smaken en veelal met groenten in de hoofdrol. Zijn talent wordt terecht meermaals bekroond: in 2013 met een eerste Michelin-ster, in 2014 met de titel Gault&Millau Jonge Topchef van Vlaanderen, in 2016-2017 met het Beste Veggie Menu Benelux, en in 2017 Dessert van het Jaar. Eind 2017 werd zijn tomeloze inzet en uitzonderlijke talent bekroond met een tweede Michelin-ster.