Maarten Van Essche

Wie? Voormalig souschef bij tweesterrenrestaurant Pastorale (Reet) en chef van drie pop-uprestaurants (Mechelen)
Favoriete smaak? Eerlijke producten van ethisch verantwoorde herkomst.
Quote? “Ik werk vanuit mijn buikgevoel, en interpreteer eerlijke en zorgvuldig gekozen producten op een persoonlijke manier.”

Vriend van de Smaak?
Maartens eerste passie was interieurvormgeving. Zijn liefde voor koken resulteerde in een opleiding aan Ter Duinen (Koksijde), waarna hij zijn vakkennis verfijnde als souschef in tweesterrenrestaurant Pastorale in Reet. Na een tussenstop in het Deense toprestaurant Noma* – meermaals bekroond tot beste restaurant ter wereld – en bij Alain Ducasse*** in Frankrijk keerde Maarten terug naar zijn habitat Mechelen.

Maarten trakteerde mensen op zijn gastronomisch talent in drie pop-uprestaurants (Radar, De Zwaan en Les Petits Ruisseaux). En ook in zijn rijdende gastro-bistro Meteor kookt hij de pannen van het dak.

Maartens keuken is puur en verantwoord, met een prominente rol voor groenten en natuurlijke, onbewerkte producten.

Maarten Van Essche
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x