Ludovic Vanackere

Wie? Chef van Atelier de Bossimé (Loyers)
Favoriete Smaak? Hedendaags-creatieve smaken die hun wortels vinden in onze eigen ongemanipuleerde landbouwteelt.
Quote? “Mijn restaurant is een logische schakel in de diversificatie van ons familiaal boerenbedrijf.”

Vriend van de Smaak?
“Ik kook in Atelier de Bossimé uitsluitend met de producten en gewassen die het seizoen ons in onze familiehoeve en vanuit de omgeving oplevert.” Chef Ludovic Vanackere heeft zijn bescheiden maar uiterst charmante restaurant dan ook ondergebracht in de voormalige boerderijwinkel van het al meer dan 50 jaar oude boerenbedrijf van zijn ouders. “Ik zie het restaurant als een meerwaarde voor ons landbouwbedrijf en vice versa. De oogst van de eigen boerderij is de basis voor de keuken die mee varieert met de seizoenen”.

Ludovic werd op de Weekend Food Awards 2013 verkozen tot 'Jong beloftevol talent 2013' en kaapte de eerste plaats weg in de wedstrijd Jong Talent, Disciples d'Auguste Escoffier Benelux. Van Gault Millau kreeg hij een welverdiende 14/20.

Dat kan tellen voor een piepjonge kok van 23 lentes die, enkel geholpen door een al even jonge kerel in de zaal, alles zelf doet in z’n restaurant.

Ludovic Vanackere
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x