Loonse Stroop

Johnny Bleus kreeg de stiel van het stroopstoken met de paplepel ingegeven door zijn vader Walter Bleus. Samen met zijn broer commercialiseerde Johnny de Vrolingse stroop in het kleine charmante stroopstokerijtje in Vrolingen. In 2005 droeg hij het ambacht over aan zijn zonen Raf, Gert, Tom en Kim – de zesde generatie van de stroopstokersfamilie.

Borgloon in Haspengouw bulkt van de fruitbomen die op hun beurt tonnen verse vruchten voortbrengen: hét basisingrediënt voor de stroop. De stroop wordt gemaakt op ambachtelijke wijze, volgens een goed bewaard familiegeheim van meer dan 150 jaar oud. Wat voorheen het boterhamsmeersel van de armen was, is nu een heuse delicatesse.

De Stoomstroopfabriek van Borgloon is een van de bekendste negentiende-eeuwse fabriekssites van Vlaanderen. Als je de fabriek bezoekt, zie je met eigen ogen hoe de familie Bleus dit stukje industrieel verleden opnieuw tot leven brengt. En dan maar proeven van de zoete lekkernij.

Loonse Stroop
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x