Koen Verjans
Wie? Chef en eigenaar van restaurant Innesto * (Houthalen)
Favoriete smaak? Zilt.
Quote? “Vallen is niet, blijven liggen wel.”
Vriend van de Smaak?
Koen Verjans kwam als jonge kerel al in de keuken terecht: de schoolbanken waren niet aan hem besteed. Hij baande zich een weg van de afwas naar het fornuis, verdiepte zijn kennis over koken en alles eromheen, en deed ervaring op bij de beste chefs.
Hij volgde les aan de Hotelschool en werkte als leerling onder andere in Oud Sluis bij Sergio Herman, in ’t Zilte bij Viki Geunes en in Clos St Denis.
In 2010 startte hij samen met zijn vrouw Sofie restaurant Innesto in Houthalen. Amper een jaar na de opening stak hij zijn eerste Michelinster op zak.
Koen brengt eenvoudige gerechten die meer focussen op het product en evenwichtige smaken dan op de techniek an sich. Krokante toetsen, subtiele zuren en verse kruiden zorgen voor het wauw-gevoel. Dit jonge keukengeweld schrijft een schitterend culinair verhaal dat getuigt van een vernieuwende en creatieve geest, met oog voor het traditionele.