Giovani Oosters
Wie? Chef van restaurant Vous Lé Vous * (Hasselt) en Smaaksalon (Hasselt)
Favoriete Smaak? Asperges.
Quote? "Ik vertrek het liefst van seizoensgroenten om mijn gerechten te creëren."
Vriend van de Smaak?
Roger Souvereins en Peter Goossens leerden hem met liefde koken, maar het is de passie voor bioproducten uit eigen streek en eigen tuin die Limburgse chef Giovani Oosters vandaag nog steeds drijft. Dit jong keukengeweld mag dan misschien een laatbloeier zijn vergeleken met andere chefs, aan lef en ambitie ontbreekt het Gio niet. Hij doet aan foodbuilding, organiseert kookworshops, presenteert zijn eigen groentenprogramma op Vitaya, schrijft food columns ... en staat zelf achter het fornuis van zijn retaurant Vous Lé Vous. Gek op kruiden, trekt de chef regelmatig de Mombeekvallei in om te ontdekken wat zijn kruidentuin van 27 hectare te bieden heeft. Bioproducten uit eigen streek krijgen voorrang, en ook Fairtrade heeft een streepje voor. Het liefst vertrekt Gio van seizoensgroenten, om dan op zoek te gaan naar de perfecte combinatie met een lekker stukje vlees of vis.
In november 2013 behaalden Giovani en zijn team hun eerste Michelin ster.