Gilbert von Berg

Wie? Chef van restaurant Château Neercanne * (Maastricht)
Favoriete smaak? Frisse gerechtjes met invloeden uit de Japanse keuken.
Quote? “Ik gebruik altijd de klassieke keuken als uitgangspunt, en creëer van daaruit iets nieuws."

Vriend van de Smaak?
De Nederlander Gilbert von Berg volgde hotelvakschool en koksopleiding niveau 4. Tijdens zijn eerste stage in sterrenrestaurant Château Neercanne, was er meteen een klik voor koken op hoog niveau. Na ettelijke leerjaren in het historische terrassenkasteel, werd hij chef de parti in tweesterrenrestaurant Beluga (Maastricht). Vervolgens keerde hij terug naar zijn ‘oude liefde’, waar hij vandaag als junior souschef exquise gerechten serveert in een magistraal kader.
Om geïnspireerd te blijven volgt Gilbert regelmatig stages in gerenommeerde restaurants als Het Gebaar (Antwerpen), De Leest (Vaassen) en Oud Sluis (Sluis). Hij houdt de vinger aan de pols van de nieuwste horecaontwikkelingen. En hij verdiept zich in duurzaam koken volgens de seizoenen, met zelfgekweekte groenten en kruiden.

Gilbert von Berg
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x