Dario Puglia

Wie? Chef van restaurant GIST (Antwerpen) en ‘zot’ culinair talent
Quote? “Ik wil geen chef zijn die elke dag pasta met tomatensaus overgiet. Gist omschrijft ons perfect. Want gist leeft, verandert en groeit.”

Vriend van de Smaak?
Niets aan Dario Puglia is typisch. Deze excentrieke tornado experimenteert en verrast met explosieve gerechten. Bovendien is hij veel meer dan chef-kok in zijn restaurant GIST. Want het merendeel van wat hij zijn gasten voorschotelt, is zelfgemaakt. Hij is bakker, beenhouwer, kaasmaker en zelfs ginstoker.

Dario kookt wars van modes en tendensen, spontaan en gericht op de seizoenen. Hij laat producten spreken in hun eenvoud en complexiteit. Zijn emoties en enthousiasme bepalen de gerechten.

Omwille van zijn warmbloedige temperament, culinair talent en eigenzinnigheid is Dario ook een graag geziene gast op foodfestivals zoals Culinaria, Flemish Food Fest en Al Meni in Italië. Hij deed mee aan de Native Cooking Award in Denemarken, en collega Vincent Florizoone noemt hem ‘o, zo puur’ – een compliment dat Dario als een eer beschouwt.

Dario Puglia
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x