Crèmerie François

Dé glacier van het Waasland en omstreken opende in 1928 zijn deuren in de Ankerstraat. In een bescheiden zaaltje met vier tafels werden vanille- en mokka-ijsjes verkocht. In de jaren 60 verhuisde de zaak naar een ander pand in dezelfde straat. In 1987 namen de huidige eigenaars de zaak over. Het salon onderging een metamorfose. De kaart breidde exponentieel uit. Maar aan het basisrecept werd niet geraakt.

Cremerie François won al drie keer de Horeca/Hospitality Award voor ‘beste ijssalon van België’. Een terechte verdienste voor hun ijs van topkwaliteit op basis van zelf gepasteuriseerde rauwe melk. Het ijs wordt dagelijks vers gemaakt op artisanale wijze, zonder bewaarmiddelen of kleurstoffen. Met respect voor de herkomst van het product, pure smaken, een fijne textuur en een vleugje creativiteit.

90 procent van wat we serveren, wordt in huis gemaakt – van de karamelsaus tot de fruitdressings. Bovendien proef je hier letterlijk de sfeer van het oude ambacht, want de ijsjes en andere ijsproducten worden bereid in open atelier. Een topadres voor zoetekauwen, om duimen en vingers bij af te likken!


Crèmerie François
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x