Broes Tavernier
Wie? Chef van restaurant ’t Vijfde Seizoen (Aalter)
Favoriete smaak? Volle smaken met een frisse toets.
Quote? “Eten is een noodzaak. Je kunt het dus maar beter goed doen!”
Vriend van de Smaak?
Broes Tavernier studeerde aan de Brugse hotel- en toerismeschool Spermalie, en volgde daarna een opleiding patisserie-chocolaterie aan de gastronomische school Ter Groene Poorte. Hij zette zijn kennis om in de praktijk bij Sir Anthony van Dyck in Antwerpen, onder het toeziend oog van Marc Paesbrugghe. Daarna deed hij vier jaar ervaring op bij Danny Horseele van ’t Molentje dat toen twee Michelinsterren had. Hij vervolgde zijn weg bij Hof van Cleve, maakte de opstart mee van bistro Refter en werd ten slotte souschef bij De Karmeliet (op dat moment drie Michelinsterren). Nu runt Broes al meer dan vijf jaar zijn eigen restaurant ’t Vijfde Seizoen.
Broes won de prijs-plezier Vlaanderen van Gault-Millau, en kreeg in 2014 van diezelfde Gault-Millau met ’t Vijfde Seizoen een knappe 15/20. Sinds 2015 maakt dit Jong Keukengeweld deel uit van het North Sea Chefs-onderzoeksteam.