Arabelle Meirlaen
Wie? Chef van restaurant Arabelle * (Marchin)
Favoriete Smaak? Alle smaken die me terugvoeren naar mijn kindertijd.
Quote? “Mijn keuken is flexibel: ik volg het weer.”
Vriend van de Smaak?
"Mijn borden vertellen hoe ik het leven zie: mooi, smaakvol, spannend en vol van emotie en liefde." Chef Arabelle Meirlaen van restaurant Arabelle* weet waarom ze in de keuken staat. “Ik wil mijn gasten doorheen een wereld vol smaak gidsen.” Geleid door de aroma’s, bloemen en wilde planten uit de natuur volgt Arabelle zo dicht mogelijk de seizoenen. De verse streekproducten die ze in haar gerechten verwerkt, worden zo min mogelijk gemanipuleerd en bewerkt. In 2007 werd haar ‘intuïtieve keuken’ beloond met de titel van Gouden Garde Vrouwelijke Kok. Amper een jaar later werd ze Lady Chef of The Year, en in 2010 had ze als eerste vrouwelijke chef in België een Michelinster te pakken. Datzelfde jaar kreeg ze ook de Prijs voor de Beste Dessert in de culinaire gids Gault & Millau. Niet mis voor een Waalse die eerst styliste wilde worden …
foto: Françoise Gailhaguet