Alex Hanbuckers

Wie? Chef van Auberge de Herborist * (Sint-Andries, Brugge)
Favoriete smaak? Dagverse ingrediënten en eetbaar lekkers uit de kruidentuin
Quote: “Elk bord dat we hier serveren, moet ik zelf willen opeten.”

Vriend van de Smaak?
In 1992 opende Arnold Hanbuckers, de vader van Alex, Auberge de Herborist in een gerenoveerde hoeve. Alex volgde geen koksopleiding, maar leerde de stiel al doende in de familiezaak. In 2002 kregen ze een Michelinster: een bijzondere bekroning voor een restaurant zonder een uitgebreide menukaart. 

De ster zorgde voor extra volk, ook van ver buiten de Brugse regio. In 2004 nam Alex de zaak over van zijn vader. Sindsdien runt hij de Herborist samen met zijn echtgenote Evy Delaey. Vanaf het prille begin was de kruidentuin het visitekaartje van de zaak. Als een volleerde herborist verwerkt Alex lekkernijen uit zijn kruidentuin, en stelt er fraaie gerechten mee samen in doordachte combinaties.

Zijn stijl is puur, eenvoudig en geraffineerd. Altijd dagvers, met een eerlijke smaak en een lust voor het oog. Alex deelt zijn ‘keukengeheimen’ graag met geïnteresseerden: je kunt op afspraak een kijkje nemen in de keuken, terwijl de chef de trucjes van het vak uit de doeken doet. 

Alex Hanbuckers
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x