Vrienden van de Smaak
 

Huub

Wie? Huub Eussen
Van? Activiteitenboerderij De Wroeter
Quote?  "Een gezond product en gezond sociaal engagement gaan perfect samen."

Vrienden van de Smaak?
Bij De Wroeter in Kortessem wemelt het van de drukte. Er wordt brood gebakken, confituur gekookt en siroop gemaakt. Wat verderop in de Boerderijwinkel liggen biologische groenten en fruit, brood, kaas en nog veel meer pure producten op de planken. Die worden overigens ook via markten en de zelfoogsttuin Tuin van de Smaak aangeboden.

De Wroeter is een sociale werkplaats. In de boomgaarden en moestuinen krijgen medewerkers zinvolle, duurzame arbeid op maat aangeboden. Het arbeidscentrum kijkt naar hun talenten en mogelijkheden en versterkt daardoor hun zelfwaarde en hun positie in de samenleving. De ‘wroeters’ telen biologische groenten en fruit, onderhouden fiets- en wandelpaden, verkopen eigen producten en verlenen logistieke ondersteuning voor Puur Limburg en Hartenboer.

Duurzaamheid zit duidelijk in de wortels van deze activiteitenboerderij gebakken. "Door zoveel mogelijk het volledige productieproces bij ons te houden, kunnen we de beste ambachtelijke kwaliteit garanderen," vertelt Huub. "Zo bewaren en malen we zelf het graan van de bioboer, klieven we het hout voor de oven, en bakken we het brood dat ook door onze mensen op de markt verkocht wordt."

Chefs uit de regio hebben alvast de weg naar De Wroeter gevonden. Giovani Oosters bijvoorbeeld, gekend om zijn groentenkeuken, heeft een boon voor de gepassioneerde mensen op de boerderij. "Hij komt bij ons courgettes, komkommers en tomaten halen, maar ook postelein, warmoes en eikenbladsla. We hebben zelfs speciaal voor Giovani nieuwe kruiden geplant," aldus Huub.« Terug naar overzicht