Vrienden van de Smaak
 

Tessa & Erik

Wie? Erik Feldhaus van Ham en Tessa van Dam Merrett
Waar? Kasteelhoeve de Kerckhem (Wijer-Nieuwerkerken)
Quote?  "Ik maak mijn borden op als een bloemist."

Vriend van de smaak?
Hoe je de carrièreswitch van bloemiste naar slowfood kok  maakt, moet je beslist aan Tessa van Dam Merrett vragen. Toen haar oog op 17de eeuwse kasteelhoeve de Kerckhem vlakbij Hasselt viel, stortte ze zich samen met haar man Erik Feldhaus van Ham vol overgave op de verbouwingswerken. Vandaag ontvangt het koppel hun gasten in de idyllische en gezellige B&B. In een grote keuken - inclusief Aga Cooker - bakt Erik elke ochtend vers brood, terwijl Tessa het eten voor de Table d'Hôtes kookt.

Omgeven door landerijen, een moestuin, een bloementuin én een kruidentuin, vindt het Nederlandse ondernemende koppel het vanzelfsprekend dat er veel met ingrediënten uit eigen tuin gewerkt wordt. "Toch spelen bloemen nog een belangrijke rol in mijn keuken. Ze maken deel uit van de gerechten, dus je kan veel kleur op je bord verwachten. Ik dresseer mijn borden ook als een bloemist: verfijnd en met veel aandacht voor detail."



« Terug naar overzicht