Vrienden van de Smaak
 

Jef

Wie? Jef Berben van El Jéfés Cocktails en preferred mixologist van o.a. Elixir d'Anvers en Botanic Gin
Favoriete smaak? Kort gewokte paddenstoelen, groene asperges en 'Omakase!'.
Quote? “I'm just a bartender.” 

Vriend van de Smaak?
Schellenaar Jef groeide op in de bossen van Brasschaat en was op zeer jonge leeftijd al gefascineerd door smaken, kruiden en planten. Het liefst wroet hij uren en dagen met zijn handen in de aarde.
In food en drinks weet hij onverwachte combinaties te doen versmelten alsof ze zo geboren werden. Zijn huisgemaakte siropen bestaan uit nummers, de verse garnituren zijn een knipoog naar de ingrediënten, de kruiden 100% biologisch en uiteraard zelf gekweekt op een lapje plukboerderij in Schelle.
Na zijn studies hotelmanagement koos hij het ruime sop en werkte hij vijf jaar aan de zijde van Manuel Wouters op de cruiseschepen van Cunard Lines. Vandaag levert Jef met 'El Jéfés Cocktails' alle cocktails op maat volgens de oude school, de nieuwe school en zijn eigen school. Voor levensgenieters op zoek naar originaliteit, kennis, smaak en entertainment. Hij stond mee aan de wieg van de revival voor Elixir d'Anvers en als gewaardeerd mixologist in binnen- en buitenland kan je hem alles vragen over en rond spirits.« Terug naar overzicht