Vrienden van de Smaak
 

Harrie

Wie? Harrie Hoogers 
Steekt al zijn vrije tijd in? Boeuf Nature (Postel Ter Heyde)
Quote?  “De manier waarop runderen gehouden worden, vind je terug in de smaak.”

Vriend van de smaak?
Verscholen in de Belgische Kempen, dicht tegen de Nederlandse grens, grazen de runderen van Boeuf Nature. Onder het toeziend oog van Harrie Hoogers, hotelier-restaurateur van Postel Ter Heyde, krijgen de ossen van het Franse ras Salers alle vrijheid om gras uit natuurlijk bemeste weiden te eten.

"Het produceren van eerlijk en heerlijk vlees is een proces dat tijd nodig heeft. Mijn beesten moeten niet meteen na één jaar opbrengen. De jonge kalveren mogen onbeperkt melk drinken bij hun moeder. Enkele weken na hun geboorte gaan ze dan uit zichzelf grazen. Het grote aandeel koemelk in het rantsoen van de kalveren maakt het vlees uitermate mals. De rust waarin de dieren groeien, doet de rest", aldus Harrie.

"De meeste vaarsjes – de vrouwtjes – worden zo'n tien maanden oud en leveren daarna het smakelijke kalfsvlees. Enkele  blijven op de boerderij en vervangen een gedeelte van de koeien. Zoals vroeger  worden de stierkalveren gecastreerd. Daarna verblijven deze dieren – die nu ossen heten – nog twee á drie jaar in natuurgebieden van Natuurpunt. Dit maakt dat het rundsvlees van Boeuf Nature prachtig gemarmerd en bijzonder mals is."« Terug naar overzicht