Vrienden van de Smaak
 

Daniëlle

Wie? Daniëlle Houbrechts
Favoriete smaak? Maartse viooltjes verwerkt als siroop of jam of snoepjes. En ook: rozen- of lavendelsmaak!
Quote?  "Als ik ga wandelen, hang ik mijn zorgen aan de takken van de bomen!"

Vriend van de smaak?
Eén van Vlaanderen's bekendste ambassadrices van wilde kruiden is Daniëlle Houbrechts. Deze sociaal assistente ontdekte de kruidenwereld geheel toevallig, toen ze met een gids op stap ging. "De man vertelde over de geneeskracht van bomen, kruiden en bloemen. Een wereld ging voor me open. Ik begon kruidenboeken uit te pluizen en met allerlei recepten te experimenteren."

Ondertussen is Daniëlle al enkele jaren zelfstandig herboriste. Ze is de vaste kruidenmevrouw van Radio 2 en heeft 18 kruidenboeken op haar naam staan. Haar kennis over de weldadige werking van kruiden deelt ze tijdens voordrachten, op tv en in haar eigen vierkantshoeve in Opheers.

Ook chefs komen bij deze herboriste aankloppen om advies. Nogal wiedes, als je bedenkt dat Daniëlle al sinds jaar en dag haar wandelaars kruidensapjes en -hapjes aanbiedt."Koken zonder kruiden? Dat kan ik niet. De liefde gaat door de maag, maar het oog wil ook wel wat. De bloemen en kruiden die ik in mijn gerechten verwerk zijn lekker, mooi en gezond. 'Onkruid' kan ook heel feestelijk ogen. Wilde kruiden zijn een onuitputtelijke inspiratiebron voor mijn reizen, wandelingen, kookcursussen en boeken."

Benieuwd wat Daniëlle voor Vrienden van de Smaak in petto heeft!

Foto: Stijn Verdickt« Terug naar overzicht