Vrienden van de Smaak
 

Crew


didier
Didier Bastiaens

Ik groeide op in een rustig dorpje in het zuiden van Limburg. Tegenover ons huis was een appelboomgaard, verderop in de straat een kippenkweker, een varkensboer en enkele landbouwers. Als kind haalden wij daar onze producten. Eind jaren tachtig was dat plots gedaan. Vlees, groenten en andere levensmiddelen kocht je in de supermarkt. Niets mis mee, maar waar zijn die boeren gebleven? De boeren die vol passie elke dag opnieuw de stal of het veld intrekken om ons die heerlijke producten te kunnen schenken. 
Wanneer hebben we nog eens letterlijk het eten met elkaar gedeeld? Wanneer hebben we nog eens een echt goed gesprek met iemand? En wanneer hebben we nog eens genoten van de prachtige natuur om ons heen?

Doorheen de jaren werd het me duidelijk: ik wilde mensen in dit jachtige leven opnieuw de tijd geven om oprecht te genieten. Even tot rust komen op een authentieke manier. Ja, een beetje zoals vroeger. Genieten van de kleine dingen. Opnieuw samen zijn. Delen met elkaar. Dingen ontdekken en herontdekken. Elkaar inspireren. En dat allemaal op een unieke plek, bij een lekkere hap. Geniet van Vrienden van de Smaak.


bart
Bart Heggerick

Er zijn zo van die momenten waarop je denkt: “Nu ben ik echt met mijn gat in de boter gevallen”. Jaren hou ik me al bezig met whiskydegustaties en eventmanagement. Vrienden van de Smaak is voor mij de perfecte combinatie van de twee: proeven van unieke smaken, genieten van het moment en profiteren van het leven. Ik kijk er telkens weer naar uit om nieuwe vrienden van de smaak te ontmoeten.